• Tillverkat i Sverige
 • Stort utbud
 • Hög kvalitet till bra pris
 • Frakt från 49kr
 • Fri Frakt från 800kr

 

 

 


 

 

Montering av väggdekor

 

 

 1. Torka av väggen innan uppsättning, så att damm och smuts försvinner.
 2. Mät noga ut vart du vill ha din dekor, så att det blir rakt. Markera med en penna eller tejp, var dekoren ska sitta. Om du har valt en stor eller bred väggdekor kan det vara lämpligt att dela upp den i mindre delar för att underlätta uppsättningen av dekoren på väggen.
 3. Innan väggdekoren appliceras på väggen är viktigt att ta bort luftbubblor som bildats under den transparenta filmen - för att göra detta kan du använda en av våra plast skrapor. Det går även bra att använda ett vanligt kontokort. Lägg dekoren på en plan yta, med motivet uppåt och skrapa försiktigt från mitten ut mot kanterna med plastkortet så att alla bubblor i överföringstejpen försvinner. Skrapa sedan lite extra över själva dekoren.
 4. Lägg dekoren på en plan yta med den grafiska sidan uppåt och dra försiktigt av den transparanta filmen tillsammans med dekoren. Var nog med att väggdekoren sitter kvar på den transparenta filmen. Om någon bit av dekoren skulle sitta kvar på skyddspapperet fäst då åter tillbaks den transparenta överföringsfilmen, tryck till med plastskrapan eller med fingrar och försök på nytt att avlägsna den från skyddspapperet.
 5. Sätt upp motivet med överföringsfilmen. Dra med skrapa eller fingrarna över hela motivet.
 6. Låt allt sitta i några minuter.
 7. För att sedan lossa överföringsfilmen från dekoren, dra långsamt och försiktigt överföringsfilmen längs med väggen (inte rakt ut).

  Om någon del skulle följa med den transparenta överföringsfilmen återförs denna igen på väggen. Dra med fingrarna över motivet. Prova sedan att lossa filmen igen.

  Försök att inte röra folien på baksidan (då kan limmet fästa sämre) utan tryck tillbaka motivet med själva överföringsfilmen.

 8. När överföringsfilmen är borta, dra då försiktigt över motivet med handen/fingret och se till att det fått ordentligt fäste. Man kan även "trycka tillbaka" eventuella luftbubblor som uppkommit under folien.

 

 

 

OBS!

 • Du kan sätta din dekor på alla underlag som är släta.
   
 • Ibland kan det uppstå luftbubblor "veck", mellan motivarket och överföringsfilmen. Rulla ut motivet och släta till. Detta påverkar inte uppsättningen eller resultatet efter uppsättningen.
   
 • Torka av ytan där du vill ha din dekor. Smuts och damm kan göra att din väggdekor fäster sämre.
   
 • Dekoren fäster INTE på tegelväggar eller murade väggar, på väggar med silikonbaserad färg, strukturtapet eller andra ojämna ytor.
   
 • Sätt inte dekoren på nymålade ytor. Vänta helst några veckor så att färgen hinner torka ordenligt.
   
 • Det är lätt att ta bort din dekor på målade ytor, men på papperstapeter så finns det en viss risk att tapeten kan gå  sönder.

 

 

 

 

 

 


 

Montering av kakeldekor

- Se till att ytan är ren så att dekalen sitter bra.
- Blanda vatten och lite diskmedel och blöt ner kakelplattan och kakeldekoren ordentligt.
- Dra av bakpappret.
- Tryck dit dekalen  där den ska sitta, den är då hal och går att passa in där du vill ha den.
  Använd gärna en fönsterskrapa eller liknande och dra över kakeldekoren. Håll fast dekoren så att den inte glider med.      På så sätt försvinner alla luftbubblor.
- Skrapa sedan bort allt såpavatten.

Det tar sedan ca 24 timmar innan dekalen satt sig ordentligt.

Obs! Tänk på att beställa de kakeldekorer du behöver vid samma tillfälle, då färgskiftningar kan förekomma vid efterbeställning. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information