• Frakt från 39 kr
 • Stort utbud
 • Hög kvalitet till bra pris

 

 


 

 

Montering av väggdekor

 

 

 1. Torka av väggen innan uppsättning
 2. Mät noga ut vart du vill ha din dekor, så att det blir rakt. Markera med en penna eller tejp, var dekoren ska sitta. Om du har valt en stor eller bred väggdekor kan det vara lämpligt att dela upp den i mindre delar för att underlätta uppsättningen av dekoren på väggen.
 3. Innan väggdekoren appliceras på väggen är viktigt att ta bort luftbubblor som bildats under den transparenta filmen - för att göra detta kan du använda en av våra plast skrapor. Det går även bra att använda ett vanligt kontokort. Lägg dekoren på en plan yta, med motivet uppåt och skrapa försiktigt från mitten ut mot kanterna med plastkortet så att alla bubblor i överföringstejpen försvinner. Skrapa sedan lite extra över själva dekoren.
 4. Lägg dekoren på en plan yta och dra försiktigt av den transparanta filmen tillsammans med dekoren. Var nog med att väggdekoren sitter kvar på den transparenta filmen. Om någon bit av dekoren skulle sitta kvar på skyddspappret fäst då åter tillbaks den transparenta överföringsfilmen,tryck till med plastskrapan eller med fingrar och försök på nytt att avlägsna den från skyddspappret.
 5. Sätt upp motivet med överföringsfilmen. Dra med skrapa eller liknande över hela motivet. Dra med fingret över själva motivet.
 6. Låt allt sitta i några minuter.
 7. För att sedan lossa överföringsfilmen från dekoren, dra överföringsfilmen längs med väggen (inte rakt ut). Om någon del skulle följa med den transparenta överföringsfilmen återförs denna igen på väggen. Dra med fingrarna över motivet. Prova sedan att lossa filmen igen. Försök att inte röra folien på baksidan (då kan limmet fästa sämre) utan tryck tillbaka motivet med själva överföringsfilmen.
 8. När överföringsfilmen är borta, dra då försiktigt över motivet med handen/fingret/skrapa och se till att det fått ordentligt fäste. Man kan även "trycka tillbaka"  eventuella luftbubblor.

 

 

OBS!

 • Du kan sätta din dekor på alla underlag som är släta. Dekoren fäster INTE på tegelväggar eller murade väggar, på väggar med silikonbaserad färg, strukturtapet eller andra ojämna ytor.
 • Sätt inte dekoren på nymålade ytor. Vänta helst några veckor så att färgen hinner torka ordenligt.
 • Det är lätt att ta bort din dekor, men på papperstapeter så finns det en viss risk att tapeten kan gå  sönder.
 • Torka av ytan där du vill ha din dekor. Smuts och damm kan göra att din väggdekor fäster sämre.
 • Ibland kan det uppstå luftbubblor "veck", mellan motivarket och överföringsfilmen. Rulla ut motivet och släta till. Detta påverkar inte uppsättningen eller resultatet efter uppsättningen.

 

 

 

 

1: Lägg ner motivet på en plan hård yta, med den grafiska sidan uppåt.

 

2: Klipp ut motiven och placera dem framför dig så som du vill ha dem på väggen.

3: När skyddspappret har tagits bort vara mycket noga

med att inte låta dekalen vika in sig själv.

4:Placera motivet på väggen med försiktighetTryck till och använd skrapan för att fästa den på väggen.

 

5: Vänta i några minuter, och försäkra dig om att motivet har fäst ordentligt. Dra långsamt och försiktigt bort den genomskinliga

överföringsfilmen genom att dra i ca 45 graders vinkel. Kontrollera att motivet inte följer med överföringensfilmen.

 

                        

Ibland kan det uppstå luftbubblor/ "veck", mellan motivarket och överföringsfilmen.Rulla ut motivet och släta till.

Detta påverkar inte uppsättningen eller resultatet efter uppsättningen.

 

 

 


 

Uppsättning av enfärgad kakeldekor

- Se till att ytan är ren så att dekalen sitter bra.

- Blanda vatten och diskmedel och spraya på där dekalen ska sitta, för då kan du ändra så du får den exakt där du vill ha den.

- Montera dekalen där du vill ha den .

- Tryck dit dekalen samtidigt som du pressar bort luftbubblor och såpa vatten. Lättast är att ta en skrapa som vi säljer i webbshopen. Då får du det bästa resultatet.

 

 

 

 

Uppsättning av motiv/mönstrad kakeldekor

- Se till att ytan är ren så att dekalen sitter bra.

- Dra av bakpappret.

- Montera dekalen torrt där du vill ha den.

- Tryck dit dekalen samtidigt som du pressar bort luftbubblor (jätte lätt på vår bubbelfria folie).

- Du kan dra bort & sätta dit den tills du fått den rak. Efter ca 10 minuter har klistret härdat och sitter då på plats.

 

 

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: